Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu
Avocado

(Persea americana Miller)

Avocado conţine grăsimi ce protejează vasele sangvine, prevenind bolile cardiovasculare. In avocado se găsesc substanţe ce reduc nivelul colesterolului din sange.

Are proprietăţi antioxidante, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, hipoglicemiante. Studiile au demonstrat că avocado reduce intensitatea simptomelor ce însoţesc creşterea în volum a prostatei. Recent, s-a descoperit că în avocado se găseşte o substanţă (persenona) cu acţiune antiinflamatoare.

Avocado este bogat in vitaminele A, B, C, D, E, K. Datorită vitaminei B, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos si datorita vitaminei A in cantotati semnificaive, stimulează acuitatea vizuală. De asemeni 100 g avocado ne furnizează 15 mg vitamina C şi 1 mg fier, elemente cu rol important in stimularea imunităţii şi prevenirea anemiei.

Un studiu recent a arătat că avocado previne cancerul. Vitaminele şi mineralele din avocado favorizează eliminarea toxinelor şi reduc stresul oxidativ, aflat la originea bolilor neurodegenerative şi a cancerului.Uleiul de avocado este folosit la prepararea produselor cosmetice, avand un rol foarte important in hidratarea pielii si in pastrarea prospetimii si frumusetii ei. Se spune ca avocado este un fruct  afrodisiac fiind consumat adesea de catre vechii azteci pentru energie si potenta.Informatii utile


Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu

Ecomagazin - Stirile de mediu
Copyright 2007 - 2018
Natural Collection
Toate drepturile rezervate
Webdesign