Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu
Prajitura cu mere

 

 

  

4–5 mere mari

20 g unt pentru tapetat tava

3–4 linguri rase fructoză pentru tapetat tava

1 linguriţă scorţişoară pentru presărat pe mere

Pandişpan

5 ouă (60 g/ou)

4 linguri rase fructoză

5 linguri premix patiserie “Slăbeşti mâncând”

1 praf de sare

1 vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu

Coaja de la 1 lămâie (facultativ)

 

* Încingeţi cuptorul la 175 grd C.

* Ungeţi tava cu unt şi apoi presăraţi cele 3–4 linguri fructoză.

* Curăţaţi merele de coajă şi de căsuţa sâmburilor, le tăiaţi felii şi le aşezaţi în tava. Presăraţi scorţişoară pe mere.

* Puneţi merele la cuptor timp de 15–20 minute până înmuiaţi puţin merele şi siropul din tavă clocoteşte.

* Scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi pandişpanul.

Pandişpanul:

* Amestecaţi într-un bol premixul de patiserie si bicarbonatul; separat, bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare; adăugaţi la albuşuri fructoza şi mai bateţi până se întăreşte spuma din nou; adăugaţi coaja de lămâie şi gălbenuşurile, mai bateţi 1–2 minute; adăugaţi premixul de patiserie şi amestecaţi cu grijă, cu mişcări de jos – în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albuş.

* Mai coaceţi 20 -25 minute. Puteţi verifica dacă e copt pandişpanul astfel: apăsaţi uşor cu degetul pe suprafaţa prăjiturii; dacă aluatul e elastic, revine după apăsare, puteţi scoate prăjitura din cuptor. * Răsturnaţi imediat prăjitura pe o tavă, lăsaţi să se răcească.

* Puteţi servi prăjitura simplă sau cu un “moţ” de frişcă.

Puteţi să faceţi această prăjitură cu orice fruct permis: prune, caise, piersici, nectarine, fructe de pădure etc. Atenţie doar la cantitatea de fructoză folosită la tapetarea tăvii, dacă fructele sunt dulci nu puneţi mai mult de 3 linguri rase fructoză.



Informatii utile


Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu





Ecomagazin - Stirile de mediu




Copyright 2007 - 2017
Natural Collection
Toate drepturile rezervate
Webdesign