Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu
Tiramisu

CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 1

4 gălbenuşuri
60 g fructoză
500 g mascarpone (sau 250 g mascarpone şi 250 g frişcă bătută)
3 foi gelatină
esenţă vanilie


* Înmuiaţi gelatina în apă rece.
* Bateţi gălbenuşurile cu fructoza pe bain – marine. Adăugaţi gelatina stoarsă bine şi bateţi cu telul să o dizolvaţi. Apa nu trebuie să clocotească tare.
* Adăugaţi în compoziţie mascarpone, lingură cu lingură, se înglobează atent. Dacă faceţi cu mascarpone şi frişcă, întâi înglobaţi brânza mascarpone şi apoi frişca.

 
Blatul – cel de pandişpan. Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.


CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 2

225 g cremă mascarpone
225 g frişcă bătută
5 gălbenuşuri
1 albuş bătut spumă
120 g fructoză
esenţă de vanilie


* Se freacă gălbenuşurile cu fructoza până se obţine o cremă spumoasă.
* Adăugaţi apoi cu grijă mascarpone, frişca, albuşul şi esenţa de vanilie.

 
Blatul – cel de pandişpan (preparat cu făină pentru patiserie « Slăbeşti mâncând »). Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.

Pandişpan
5 ouă (60 g/ou)
4 linguri rase fructoză
5 linguri premix patiserie “Slăbeşti mâncând”
1 praf de sare
1 vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu
Coaja de la 1 lămâie (facultativ)

* Amestecaţi într-un bol premixul de patiserie si bicarbonatul; separat, bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare; adăugaţi la albuşuri fructoza şi mai bateţi până se întăreşte spuma din nou; adăugaţi coaja de lămâie şi gălbenuşurile, mai bateţi 1–2 minute; adăugaţi premixul de patiserie şi amestecaţi cu grijă, cu mişcări de jos – în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albuş.
* Mai coaceţi 20 -25 minute. Puteţi verifica dacă e copt pandişpanul astfel: apăsaţi uşor cu degetul pe suprafaţa prăjiturii; dacă aluatul e elastic, revine după apăsare, puteţi scoate blatul din cuptor.
* Răsturnaţi imediat blatul pe o tavă, lăsaţi să se răcească.

Sursa: ,,Slabesti Mancand''



Informatii utile


Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu





Ecomagazin - Stirile de mediu




Copyright 2007 - 2017
Natural Collection
Toate drepturile rezervate
Webdesign