Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu
Dovleac umplut cu carne de porc
Desi carnea de porc nu este cea mai sanatoasa alegere, nimeni nu isi poate refuza in aceasta perioada un cotlet de porc sau o bucatita de muschi. Exista insa si metode sanatoase de preparare pentru acest produs, care nu-i altereaza in niciun fel savoarea, ci dimpotriva, i-o sporesc. Noi iti propunem o reteta care imbina cele doua alimente traditionale ale iernii – carnea de porc si dovleacul.


Ingrediente 4 persoane

500-600 g pulpa de porc, 1 dovleac, 2 ardei capia, 2 ardei grasi, 1 ardei iute, 6 catei de usturoi, 50 ml ulei, 20 g sare, un praf de piper.

Preparare

Dovleacul se taie pe jumatate si se curata de seminte. Extrage o parte din miezul dovleacului pentru umplutura si taie-l cubulete. Miezul ramas se inteapa din loc in loc pentru a se patrunde cu sosul carnii si al legumelor.

Carnea curatata de pielite si grasime se taie cuburi si se lasa la rumenit in ulei. Se taie apoi ardeii capia si cei grasi tot in cubulete, usturoiul in bucatele marunte si ardeiul iute in felii subtiri.

Toate acestea, impreuna cu dovleacul tocat, se calesc in ulei pana cand se inmoaie putin. Se adauga apoi carnea, se condimenteaza, se stropesc cu putina apa sau vin rosu si se mai lasa cateva minute.

La final se umple dovleacul cu aceasta compozitie si se lasa la cuptor timp de 30 de minute. Din cand in cand, se stropeste cu apa, pentru a nu se usca prea tare compozitia.

Pofta buna!



Informatii utile


Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu





Ecomagazin - Stirile de mediu




Copyright 2007 - 2017
Natural Collection
Toate drepturile rezervate
Webdesign