Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu
Formaldehida

Formaldehida (HCHO) este un compus chimic cu actiune antibacteriana ce este utilizat ca dezinfectant si conservant. Formaldehida se regaseste in oje, rimeluri, sapunuri, creme antiage, deodorante dar si in componenta dezinfectantilor, vopselelor, adezivilor, etc.

Pana in iunie 2004, formaldehida era considerata o substanta posibil cancerigena pentru om, dar noile studii au demonstrat cancerigenitatea acesteia. Astfel, formaldehida a fost clasificata de catre Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului ca fiind cancerigena pentru om.

In ciuda faptului ca Uniunea Europeana a interzis de mult utilizarea formaldehidei in forma pura, atat in produsele finite cat si in materiile prime, riscul de a intra in contact cu aceasta substanta nociva nu este exclus.

Toxic Formaldehida

Factorii care ne expun la formaldehida sunt:

Originea produselor: produsele cosmetice fabricate in tari extra UE (in mod special in China) nu ofera aceleasi garantii ca si cele produse in Europa.

Prezenta ingredientelor Imidazo-lidinyl urea si Diazolidinyl urea:

Multe produse cosmetice realizate in Europa, chiar si branduri prestigioase, ne expun la formaldehida. Legislatia in vigoare permite utilizarea unor ingrediente ce inlocuiesc formaldehida: Imidazolidinyl urea si Diazolidinyl urea. Aceste două molecule sunt utilizate in produsele cosmetice ca si conservanti antimicrobieni, dar actioneaza si ca inlocuitori ai formaldehidei. In esenta, aceste substante care intra in contact cu pielea nostra elibereaza formaldehida inhibind astfel dezvoltarea bacteriilor in interiorul produsului.

Prin urmare, este foarte important sa alegem in mod constient produsele cosmetice pe care le folosim pentru a nu intra in contact cu agenti cancerigeni. Asadar, intrebarea “Cum putem evita acest lucru?” este legitima.

Raspunsul este unul foarte simplu: trebuie sa invatam sa citim etichetele produselor pe care le cumparam, sa nu ne bazam doar pe numele companiilor producatoare sau pe faptul ca acestea declara ca propriile produse sunt pe baza de plante sau naturale. Daca contin 1-2 ingrediente naturale, asta nu inseamna ca pe ansamblu ele sunt naturale! Daca cosmeticele pe care le cumparam contin Imidazolidinyl urea si Diazolidinyl urea inseamna ca prin utilizarea lor venim in contact cu substante posibil cancerigene. Astfel, citirea etichetelor in mod critic devine o forma de auto-aparare si protectie.

Amintiti-va ca:

Sanatatea se mentine si prin alegerea atenta a produselor cosmetice.Informatii utile


Inapoi   |   Acasa   |   Cosul meu

Ecomagazin - Stirile de mediu
Copyright 2007 - 2018
Natural Collection
Toate drepturile rezervate
Webdesign